Home About us PROJECTS Calendar CONTACT
follow us  facebook  vimeo

LA VERITA dance company (BE) werd opgericht in 2011 door Alex Kyriakoulis en Natasa Frantzi. In plaats van een eenheid te beogen, ligt de focus eerder op het oscilleren van twee choreografen, elk met een eigen achtergrond, om zo (dis)harmonie te creeëren en een gemeenschap te bekomen, zich sterk bewust van hun eigen individualiteit. Gefascineerd door het bewegende lichaam, staat LA VERITA dance company open om de verschillende talen en expressiemogelijkheden te onderzoeken. Elke performance wordt een wit doek waarop de choreografen nieuwe manieren ervaren om beweging te tekenen.

LA VERITA’s doel is de creatie van performances die aangedreven worden door de filosofie van het benaderen van elke choreografie als een nieuw voorstel. Ze ontwikkelen zich als een interdisciplinair samenkomen van muziek, theater en architectuur, onderzocht via het menselijk lichaam.

In 2015 won LA VERITA de eerste prijs in de wedstrijd ‘Les lendemains qui dansent’ (FR) met de creatie Behind the Body. In 2014 waren ze participant in de “Berner Tanzpreise” in Zwitserland en geselecteerd voor de finale van de “No ballet”  wedstrijd in Duitsland alsook de “Machol Shalem” in Israel. Hun creaties werden gepresenteerd in verschillende theaters en festivals wereldwijd waaronder in Korea, Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Israël, Tsjechië, Italië, Spanje, Griekenland en Cyprus.

LA VERITA Dance Company krijgt de steun van Scène National Dunkerque / Le Bateau Feu (FR), Ballet Du Nord (FR), Choreographisches Centrum of Heidelberg (DE), Centre Culturel d’Agglomération Daniel Balavoine (FR), TROIS C-L – Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois (LU), La Fabrique Théâtre Hainaut (BE) et Théâtre CC De Kollebloem (BE).
CHOREOGRAPHERS / ENSEMBLE / PRESS                                               EN / FR

ABOUT US