Home About us PROJECTS Calendar CONTACT
follow us  facebook  vimeo

Wat verhult een lichaam? Als het omhulsel afgegooid wordt en de naakte waarheid zich manifesteert, volstaat dit als brenger, als gever, als drager van betekenis? Kan het lichaam in de dans los van belichting, muziek en expressie bestaan? “Behind the Body” contrasteert minimalistische technieken met de complexiteit van beweging. Deze gedachte gaf de aanleiding tot een kinetisch onderzoek naar de basisbeginselen van choreografie. Een commentaar op het nu dat de toeschouwer toelaat om vrij de twee communicerende lichamen te interpreteren.

 

Met dit stuk begon La Verita een minimalistisch onderzoek naar beweging, de grenzen van het singuliere lichaam aftastend. Geïnspireerd door de hedendaagse methodologie in hedendaagse dans, en het gebrek aan de puurheid van beweging, stelt “Behind the Body” de vraag of er überhaupt nog een dansante taal bestaat die nog performed kan worden.

 
Production: La Verita Dance Company (BE)

With the support: CC de Kollebloem Puurs (BE), Trois C-L

Concept/Choreography:

Natasa Frantzi, Alex Kyriakoulis


Performers:

Alex Kyriakoulis, Natasa Frantzi


Music:

Karina Rubi


Photographer::

Eric  Van Tichel, Günter Krämmer

Rolf K. Wegst


* FIRST PRIZE ‘Les lndemains qui dansent’, Balavoine (France - 2015)


Nominations:


‘Berner Tanz Preise’  Konzert Theater Bern Switzerland - 2014) / ‘No Ballet’ Choreographic Competition, Theater im Pflazbau Ludwigshafen (Germany - 2013) / Machol Shalem’ International Choreographic Competition Jerusalem(Israel - 2013)

Photos     /     Video                                                                                      EN / FR

BEHIND THE BODY