Home About us PROJECTS Calendar CONTACT
follow us  facebook  vimeo

Deze nieuwe creatie is van een brandende actualiteit. De dansvoorstelling Curriculum Vitae is het verhaal van mensen die hun land verlaten, uit vrije wil of uit noodzaak. Een kroniek in drie etappes: voorbereiding, reis en aankomst.   


De voorbereiding is zowel fysisch als mentaal.   Wat speelt er zich af in het hoofd van iemand die vertrekt? Hoe moet hij zijn angsten achterlaten en ontsnapt hij aan erger?   Wederopstanding. Met als gevolg de uiteindelijke vraag: wat is belangrijk en wat niet? Iemand vertrekt met koffers propvol herinneringen naar een onbekende bestemming.  


 Veranderen van land, van leven, betekent verandering in jezelf. Opoffering is een noodzakelijk kwaad. Is het verlies iets dat werkelijk bestaat of is het alleen iets in je hoofd? Voor een antwoord, worstel je jezelf doorheen ontkenning, tegengestelde gevoelens, valse verwachtingen.   En wat van zodra je ter plaatse bent?  Want de plek van aankomst is precies zoals de oude. Welke weerslag heeft je vertrek in het land dat je achterliet? Ben je een egoïst omdat je voor jezelf beslissingen nam? Is dat een verraad van het leven dat je afstootte?  Het schuldgevoel reist met je mee.   


Plots zit je tussen het publiek naar de film van je leven te kijken. Kijk je de verwachting die je altijd koesterde in de ogen en hoop je zacht op je poten te kunnen landen. Je moet alles n je hersenen uitvagen en van nul herbeginnen. Alleen kalmte kan je redden. Klaar voor de wedergeboorte.   Hoe kan een man, een vrouw, een gezin de situatie aan? Hoe moeten zij zich aanpassen? Wat leidt tot de ultieme vraag: niet waarom, maar hoe gaan mensen met het "nieuwe" om?


Production: La Verita Dance Company (BE)

Co-production : Le Bateau Feu / Scène Nationale Dunkerque (FR),

La Barcarolle Centre Culturel (FR), Choreographisches Centrum Heidelberg (DE).

Concept/Choreography:

Natasa Frantzi, Alex Kyriakoulis


Performers:

Anne Laure Dogot, Marcia Liu, Irini Tzanetoulakou, Alex Kyriakoulis, Natasa

Frantzi


Music: Chris Christoffels & José Roland, Phillipe Ledent/ARTONAUT at studio THINKNTALK


Lights Design: Arne Lievens


Costumes: Jean-Paul Knott


Technical Assistant: Dimitri Reylandt


Photographer: Eric Van Tichel


Video: True Blue Vzw  


Press Contact: Arthur Deligne

Photos     /     Video                                                                                      EN / FR

CURRICULUM VITAE