Home About us PROJECTS Calendar CONTACT
follow us  facebook  vimeo

“It is what a man thinks of himself that really determines his fate.” Deze quote van Henry David Thoreau triggerde La Verita Dance Company om “Zero” te creeëren, een productie gebaseerd op Griekse mythologie, meer bepaald de mythe van Narcissus, die ons meeneemt naar het verleden, maar tegelijkertijd dichter bij het heden brengt. Een intensieve studie van de mythe, de re-enactment van het verhaal in het heden en de ontdekking van verscheidene verborgen protagonisten, resulteerden in het verstrengelen van vier rollen: Narcissus, Echo, de Hond en het Meer.


De knappe jongeling, Narcissus, werd verliefd op zijn eigen reflectie in het meer. Hij verdronk toen hij het probeerde aanraken. Echo, een nimf, werd vervloekt tot het enkel kunnen herhalen van de laatste woorden van anderen. Ze viel voor Narcissus en volgde hem in stilte. De Hond, Narcissus’ beste vriend, vergezelde hem tijdens zijn dwalingen in het woud. Het Meer werd verliefd op haar eigen reflectie door de ogen van Narcissus. Wanneer hij verdrinkt, transformeerde het Meer in een meer van tranen, omdat ze haar eigen schoonheid nooit meer zou kunnen zien.


Deze productie is een commentaar op narcisme, egoïsme en hun ware bestaansredenen. Wat was de echte reden dat Narcissus het beeld van zijn zelf deed verdwijnen. Is hij volledig verantwoordelijk? Of niet?


Production: La Verita Dance Company (BE)

With the support: Carthango Delenda Est Bruxelles (BE)

Concept/Choreography:

Natasa Frantzi, Alex Kyriakoulis


Performers:

Alex Kyriakoulis, Natasa Frantzi


Music:

Karina RubiPhotos     /     Video                                                                                      EN / FR

ZERO